WAW Zuid

16 september 2026 - Carraroe, Ierland

Als we door het raam kijken zijn er veel meer schapen en is er veel meer zee. Na het ontbijt ga ik even buiten kijken. De zee trekt. Ik loop er naar toe. Het is nog een aardige wandeling. De zee is prachtig groen/blauw. Als ik terug loop begint het miezerig te regen dus ik zet de pas erin. Als ik aankom hoor ik de motor van de bus en ben ik helemaal blij. We gaan de WAW volgen, maar Klaas pakt hem in noordelijke richting. Zijn hoofd staat op benzine en daardoor lijkt hij in de war te raken. Gelukkig blijkt er juist in die richting een benzinepomp te zijn. Zoals bij veel benzinepompen is er een goede winkel bij. Ik koop 2 croissants en voor Klaas een cappuccino. We rijden weer zuidelijk terug en ik denk de route te weten. Klaas had al gezien dat het doodlopend was. Het is een heel smalle weg die inderdaad dood loopt. We keren en het is een wonder dat er net een inham is als er een tegenligger aankomt. We volgen het bord Clifden en komen weer op de WAW zuid. We komen in een adembenemend mooi gebied terecht. Groen, bergen, rotsen, water en weinig bebouwing. Regelmatig stoppen we voor een schaap dat op de weg loopt. De Doolough Valley loopt langs the Doolough Lake. Er is ook tragiek in dit gebied. Tijdens de hongersnood liepen in maart 1849 honderden armen vanuit Louisburgh een lange tocht om hulp te zoeken. Velen stierven onderweg. Er staat een monument : Doolough Famine Memorial. We rijden langs de Aaslegh Fall. Daar kun je zalm zien springen als ze stroomopwaarts zwemmen. Onderweg stoppen we in een klein dorpje om bij Purple Door Café koffie te drinken met een scone. Er is 1 winkel en daar koop ik iets bij een drukke mevrouw en maak een praatje met een knappe Zweed die een warme trui zoekt. Volgens Klaas is de mevrouw dronken. We verlaten het mooie Mayo gebied en rijden county Galway/Connemara in, een berggebied, met toppen van 500-730 meter, meren en met een ruige kust. Hier zijn de Twelve Bens ( in het Iers binn -piek of berg). We hebben ze niet geteld. We stappen uit in Clifden. Een klein stadje. Een mevrouw staat parkeerboetes uit te delen. Ik ga haar gauw vertellen dat ik een kaartje ga regelen. We bekijken wat winkeltjes en kopen een lekker biertje bij de SuperValu.
Terwijl ik nog even het straatje uitloop gaat Klaas naar de bus. Samen zoeken we een slaapplek. Campings zijn schaars in dit gebied en we kiezen voor een nachtje Coral Strand. We staan eerst op de verkeerde plek. Een stukje verder zijn de camperplaatsen. Klaas ruimt de bus op en haalt water. Een man duikt nog even de zee in. Dan is het tijd voor regen, wind en een biertje.

1. Albert:
    16 september 2026
    Weer een beeldende of misschien beeldig verslag van benzineaanslag op voorhoofd,
    ontsnapping aan parkeerbonnen van een hitsige mevrouw, medelijden met honger van vroeger tijden en uitwijkplekken op claustrofobische wegen. Genoeg om de verbeelding op hol te laten slaan en te genieten vanuit het overgereguleerde Nederland.
  2. Siem:
    17 september 2026
    Het weer werkt niet erg maar zo te lezen overal erg mooi de schapen doen ons denken aan Texel daar lopen ook soms los. Fijne vakantie verder.😘👍