Fietsen
23 september 2025 - Folkestone, Verenigd Koninkrijk
We hebben heerlijk geslapen met onze warme dekens op ons dekbed. Op een camperplek zoals deze heb je geen stroom. Klaas heeft de wekker gezet om te kijken naar de zonsopkomst als die er is. We zien het een heel klein beetje en duiken weer terug in bed. We horen de stoomtrein achter ons stoom blazen en een half uur later gebeurt dat weer. We willen op pad dus rond 9 uur vinden we het tijd om uit bed te gaan. Ik kleed mij aan en loop naar de zee. Klaas durft het aan om in het gebouwtje naar de wc te gaan. Hij gaat bij het damestoilet. Dat is schoner. Inmiddels ruiken we de vertrouwde (thuisadres, bij onze buren) lucht van hash. Drie jongeren staan aan zee te kletsen en te roken. Ons plan is te fietsen vanaf Dymchurch. Daar ligt een zeewering waarop je mag wandelen en fietsen. We kunnen een tocht maken van 17 km. Alleen rechtdoor fietsen en weer terug langs de zee. Met dat links fietsen vind ik dat prima. Op de parking in Dymchurch kunnen we net onder het parkeerpoortje door. We doen onze laarzen en regenjassen aan. Klaas doet ook zijn regenbroek aan. Het is droog maar ik neem hem wel mee. De voorspellingen kloppen tot nu toe niet. Het zou de hele dag regenen. Na 5 km stopt de zeewering en moeten we over de weg. Het lukt ons niet om weer bij zee te komen. Inmiddels is het gaan regenen. Ik trek mijn regenbroek aan, wat net zo lastig gaat als een nat badpak uittrekken. We willen een pub in en dan zullen we nog even moeten doorfietsen naar havenstad Hythe. Inmiddels zijn we de bordjes met 2 erop aan het volgen en komen we door een park en een moeilijk pad met boomwortels. Een mevrouw vertelt ons dat we over een brug bij zee komen. Dat doen we. We zijn inmiddels flink nat en zijn dan ook blij als we café “On The Beach” zien. Een alternatief tentje dat vol is, maar waar plaatst gemaakt wordt voor ons. Later komen er 2 plaatsjes voor het raam vrij met zicht op zee en daar gaan we zitten. Een vissersboot is omgeven door vogels. Een mooi gezicht. We zien op weeronline dat het een half uurtje droog wordt. We drinken gauw onze koffie en thee op en stappen weer op de fiets. We verdwalen compleet. We rijden door prachtige bossen met heel veel plassen. 1 stuk is afgesloten met een boomstam en we moeten omhoog met de fiets. Ik glijd daar uit in de modder. Ik vraag Klaas een foto te maken. Het duurt even voordat hij zijn toestel heeft gevonden. Daarna helpt hij mij overeind. Klaas wil steeds kijken waar we zijn en heen moeten. Ik wil fietsen en proberen droog thuis te komen. Als er 1 afslag is hoeven we niet te kijken vind ik. Klaas vindt dat ik als een kip zonder kop aan het fietsen ben. Uiteindelijk kijken we samen en gaan we de goede kant op. Het blijft maar hangen op 25 minuten en inmiddels regent het weer. Het laatste stuk fietsen we ons weer droog en zijn we blij dat we de bus zien. We zouden 17 km fietsen en de teller staat op 31 km. De fietsen zien er niet uit. Dat is een zorg voor later. We eten chips in de bus en rijden binnen een klein half uurtje naar Folkestone, camping Little Switzerland. De camping staat goed vol. Er is nog plek op nummer 1. Hier zijn we ons Engeland-avontuur gestart. We hadden al bedacht dat we uit eten zouden gaan. Ik wil graag naar “Rocksalt”. Het is een beetje chiq en van een bekende chef. Het heeft ramen tot aan de vloer en kijkt op zee uit. Ik trek een blouse aan. Klaas houdt lekker zijn warme vest aan. Hij is blij dat hij dat gekocht heeft onderweg. We parkeren en hopen dat er plek is. We mogen niet direct aan het raam zitten. Dat is voor mensen die hebben gereserveerd. Wij kiezen voor een tafeltje naast het tafeltjes bij het raam. We eten heerlijk. Pas bij ons toetje komen er twee aan het raam zitten. De ober vraagt of we het toetje willen delen. Klaas wilde niet delen omdat hij vindt dat we er lekker van moeten genieten deze laatste avond in Engeland. Terug op de camping gaan we gauw de bus in omdat we spetters voelen. Er is stroom dus doen we het kacheltje aan. Morgen varen we om 10.40 uur naar Nederland.

Goede en veilige reis terug naar huis. 👍