ZEEland

28 augustus 2025 - Antwerpen, België

We worden uitgezwaaid door onze nieuwe buurvrouw. Ze stopt ons een tasje toe dat we in Engeland pas mogen openmaken. We gaan ontzettend verwend op reis. Met lekkers en een mooi, zelfgemaakt reisboekje, met tips en mooie woorden. Ook voordat we weggingen mochten we aanschuiven en ligt er een bloemenbon voor een bos bij thuiskomst.  Onze eerste stop is in Leiden op de Klikspaanweg. Er staat een leuke fles wijn voor ons  klaar en een slaperige zoon. We ontbijten op de parkeerplaats en zien hoe de vuilcontainers van afstand worden bestuurd en geleegd. Opvallend veel pizzadozen. Ons eerste doel Is MuZEEum in Vlissingen. Als we binnenrijden stort het van de regen. De ruitenwissers kunnen het nauwelijks aan. Een mouw van mijn vest is drijfnat en met papieren zakdoekjes probeer ik een kier te dichten in de bus. Het zonnetreintje rijdt langs en niemand zit erin. Op de parkeerplaats bij het MuZEEum drinken we koffie met een heerlijke dikke plak zelfgebakken appelcake. Het is droog als we naar het MuZEEum lopen. Het zit in het huis van de broers Adriaen en Cornelis Lampsins. Zij waren machtige reders in Zeeland. Ze dreven handel over de hele wereld en Michiel de Ruyter was een werknemer van hun. Het museum is een zeereis door de 17e en 18e eeuw. We vinden het een leuk en mooi museum. Ik wil een potloodje meenemen maar er staat geen logo op. De mevrouw achter de balie haalt uit  een doosje een pen en zegt erbij dat ze die eigenlijk niet mag weggeven. De Engelse vlag wappert al aan zee in Vlissingen.
We lunchen op Oranjeplaat aan het Veerse meer met een gekregen pakket met zelfs een vers tomaatje uit eigen tuin. Ik zie dat er in Goes een Engelse tearoom is, Missie Applepie, met bakken vol vinylplaten. Helaas zijn we er niet op tijd. We lopen erheen om toch even te kijken en het ziet er geweldig uit. Ik duik een winkeltje in met een bankje ervoor waar Klaas bijna in slaap valt in het zonnetje. We pakken een terrasje aan de stadshaven voor een heerlijke cappuccino. We dwalen nog wat door de middeleeuwse straatjes en steegjes en belanden uiteindelijk op de Grote Markt bij de ANWB. We kopen een fietshelm voor mij, een warm vest voor Klaas en een powerbank. Klaas wil een panieklicht kopen dat ook ziet waar je bent. Ik heb helemaal geen zin in paniek en al helemaal niet om uit te zoeken hoe het werkt. Ik maak een foto van de beschrijving voor Klaas en we laten hem daar. Als we naar de parkeerplek lopen krijgen we van golfers 2 oliebollen. Er is een parcours in de stad uitgezet dat je golvend kunt afleggen. We rijden door naar Antwerpen naar camperplaats Vogelzang.  Daar zitten we om kwart over 9 aan heerlijke verse kippensoep. We knappen er helemaal van  op. De afwas blijkt ineens gedaan te zijn door Klaas. We sluiten deze geheel verzorgde dag  buiten af met een biertje en een mooi lichtje van onze nieuwe lampion.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Ellen de J.:
    28 augustus 2025
    Heerlijk, nog maar 1 dag onderweg en nú al avonturen beleefd!
  2. Ellen:
    29 augustus 2025
    Een bewogen maar gezellige eerste vakantiedag. Ga zo door♡
  3. Ans:
    29 augustus 2025
    Leuk om weer een beetje mee te kunnen reizen 🙏
  4. Siem:
    29 augustus 2025
    We hebben het gevonden hoor Marion we scrolden helemaal naar blog maar het staat gewoon op jouw app.sorrie. wat een leuk verhaal voor de eerste dag . Veel plezier het is hier nu lekker weer .😘👍
  5. Conny:
    29 augustus 2025
    Jullie 1e leuke dag zit er weer op . Wat zijn jullie weer verwend door Ma en Siem , heerlijk . 🥰
  6. Marja:
    29 augustus 2025
    Mooie reis Marion en Klaas!
  7. Ria Wassenburg:
    30 augustus 2025
    Ik vind nu net dit verhaal pas, nu ja,beter laat dan nooit, en ik vind t een heel leuk verhaal met veel humor, natte mauw,papieren zakdoekjes, pen die jullie terug moeten geven, en ooks nog eens eten naast vuilniscontainers die geleegd worden, eet smakelijk, ik vind t wel grappig en avontuurlijk, ik vind t ect komisch, dus Klaas: no panick, do,nt worry be happy en tot ons volgende appy ,and Toetie make me verry happy, miauw