Regen en Zon

7 september 2025 - Paignton, Verenigd Koninkrijk

We worden wakker met het gebulder van de zee, een paar onweersklappen en regen. Toch zijn er nog mensen op de been. Velen wandelen met hun hondje waarvan enkelen ook een regenjas hebben aangekregen. We besluiten naar Exeter te gaan, de hoofdstad van dit district, om de kathedraal te bezoeken. Het is immers ook zondag vandaag. Het is een van de best bewaarde middeleeuwse gotische kathedralen van Engeland. We kunnen de ingang niet vinden en lopen steeds heen en weer. Uiteindelijk blijken er van 2 kanten mensen in en uit te gaan. We worden tegengehouden omdat we moeten betalen. Ze schatten ons jonger in. We vertellen dat we seniors zijn en krijgen de korting. Ik doe mijn regenjas dicht want ik loop in korte broek. Dat staat iets netter. De dienst is net afgelopen en de pastoor loopt nog rond en kletst met de kerkgangers onder het genot van een kopje koffie. Het ziet er gezellig uit. De kathedraal is enorm. Het mooie houtsnijwerk, het gewelfde plafond, goud en natuurlijk de geborduurde kussens vallen op. Ik heb de kerk bekeken als ik Klaas tegenkom. Hij heeft met zijn internet geworsteld en nog niets gezien. Ik loop met hem mee om samen een rondje te maken. Inmiddels hebben we de plu nodig om koffie te zoeken.  We duiken een zijstraatje in en vinden een heerlijke cappuccino met chocoladevlokken bij Chococo en een lekkere bonbon. Hun specialiteit is chocolade. We zitten heerlijk en gebruiken de WIFI om onze volgende bestemming te zoeken. Klaas blijft nog even hangen omdat ik graag nog naar een winkeltje wil. Hij zoekt alvast een camping. We rijden naar Torquay om daar naar het museum te gaan. Ineens zien we een ASDA supermarkt. Het wordt een klein feestje omdat ze lekker veel hebben. We doen voor 2 dagen boodschappen en staan lang voor de biertjes. Uiteindelijk kiezen we voor een stevig IPA biertje. 4 voor de prijs van 3. Het museum komen we inmiddels niet meer in en het is mooi weer geworden. We rijden naar de kust, die prachtig is. Ze noemen zichzelf de Engelse Riviera en overal zijn palmbomen neergezet.
We wandelen langs zee en zitten op een bankje om van het uitzicht te genieten. Oudere mensen zijn aan het zwemmen en volgens Klaas kan het niet anders dan dat ze aan het dementeren zijn. We vinden het heel stoer van ze. Later zien we meer zwemmers en allemaal hebben ze zo’n handdoek die een soort jurk is en waar ze mee worstelen om hun onderbroek aan te doen. We lopen steil omhoog naar het stadje. Omdat we niet echt bijzonderheden zien lopen we weer terug naar de kust en wandelen door de tuin naar het museum omdat ik denk dat daar een beeld van Agatha Christie staat. Ze heeft hier gewoond. We vinden geen beeld. Ik zoek het op op internet en het blijkt vijf minuten rijden van de parkeerplek te staan. We rijden er langs maar zien het beeld niet. Wel de mooie haven en de kermis rond de haven. We toetsen de camping in en moeten terugrijden. Ineens zie ik het beeld en maak snel een foto. Via een zeer steile weg komen we bij de camping. Het ziet er zeer luxe uit. Er staat een rij voor het restaurant /take away. Ik zie een zwembad en nog meer restaurants. De receptie is dicht. Ik vraag in een restaurant of we nog naar binnen mogen. Er wordt iemand geroepen en de receptie wordt geopend. Ik kan Klaas nergens vinden. De plek kost 40 pond en dat wil ik overleggen. Ineens zie ik hem gelukkig. Klaas heeft hem uitgezocht en vindt het best. Hij dacht dat het 29  pond was. Er staan heel veel stacaravans maar als we het terrein oprijden zien we een adembenemend uitzicht en staan we prachtig. Klaas haalt de fietsen van de bus om de winterjassen en de fietshelmen op te kunnen bergen, olie te pakken voor de bus en het matras naar achteren te trekken. Terwijl ik kook is Klaas weer aan het tobben met zijn 4G . Ik heb de helft al op als hij de bus inkomt. Ik krijg wel 4G op zijn telefoon maar het doet niks. Hij raakt er van slag van. De stroom is nog niet aangesloten, vuilwatertank staat er nog niet onder en zijn biertje zit nog dicht. Het is ook vervelend als internet het niet doet. WIFI is betaald hier of gratis in het restaurant. We hebben geen zin in drukte. In het toiletgebouw is alles blauw en keurig. De bus staat een beetje scheef, dus hopelijk blijven we liggen. Voordat we gaan slapen fix ik Klaas zijn internet. Ik zie dat hij een andere aanbieder heeft dan ik en kies via instellingen die van mij. Hij doet het weer.  Morgen vroeg eruit voor een wandeling. Om 10 uur moeten we van de camping af zijn. Dat wordt een opgave voor ons.

1. Siem:
    8 september 2025
    Goeiemorgen hopelijk een beetje zonnige. Kind wat maak een werk van je blog en alle foto's ondertitel .😘
  2. Conny:
    8 september 2025
    Prachtige kathedraal, hier hou ik ook zo van , en we zijn niet eens katholiek. 🙏